5 Manieren waarop jij je woordenschat makkelijk kan uitbreiden

Of je nou op school een werkstuk of thesis moet schrijven, of op het werk moet communiceren met klanten en andere belanghebbenden: het hebben van een uitgebreide woordenschat kan erg van pas komen. Daarom is het een goed idee om je woordenschat uit te breiden. Op die manier leer je niet enkel meer woorden, maar kom je vaak ook slimmer over tijdens meetings of een examen. In dit artikel geven wij je alvast enkele leuke manieren waarop jij jouw woordenschat makkelijk kan uitbreiden.

 

  1. Speel woordspelletjes

Van Wordfeud tot Scrabble, van Ruzzle tot Words with Friends: het spelen van woordspelletjes kan je helpen bij het uitbreiden van je woordenschat. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om een potje Scrabble te winnen, toch zijn er bepaalde manieren waarop je vaker kan winnen en toch nieuwe woorden kan aanleren.

 

Indien je bijvoorbeeld op zoek moet naar een woord met de letter C kan je een woordenlijst raadplegen. In deze woordenlijst vind je een groot aantal woorden die met de letter C beginnen of alleszins de letter C bevatten. Op die manier is het makkelijker om woorden met een C te maken en zo je spelletje te winnen.

 

  1. Meer lezen

Door meer te lezen kan jij je woordenschat snel uitbreiden. Probeer vooral literatuur boeken te lezen of indien je reeds een baan hebt, boeken die passen binnen het veld van je werk. Wanneer je een marketing manager bent is het bijvoorbeeld een goed idee om marketingboeken te lezen. Niet enkel kan je op die manier meer Nederlandse woorden oppikken, je leert de marketing lingo ook effectief te gebruiken.

 

  1. Woorden leren met een woordenboek

Ook kan je bijvoorbeeld iedere dag een woord uit het woordenboek kiezen waarvan je dan de betekenis leert. Je kan kleine kaartjes maken met aan de ene kant het woord en aan de andere kant de betekenis om jezelf op die manier na een week of twee te ondervragen.

 

  1. Gebruik een e-reader om boeken te lezen

Naast meer lezen kan je ook een e-reader gebruiken om boeken te lezen. Wanneer je een e-reader gebruikt kan je woorden die je niet begrijpt ook meteen opzoeken. Heel wat e-readers hebben namelijk een woordenboek ingebouwd. Je hoeft enkel maar op het woord te drukken om de betekenis van het woord te kunnen bekijken.

 

  1. Probeer nieuwe woorden ook effectief iedere dag te gebruiken

Wanneer je nieuwe woorden leert is het een goed idee om deze iedere dag te proberen gebruiken. Wanneer je deze nieuwe woorden bewust probeert te gebruiken ga je ze na een tijdje beginnen opnemen in je woordenschat. Eens de woorden zijn opgenomen in je woordenschat begrijp je perfect wat de woorden betekenen en kan je de woorden ook onbewust gaan gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *